Grote kerk

De Grote of Maria Magdalenakerk is het grootste monument van Goes en maakt prominent deel uit van de skyline van de stad. Al vele eeuwen is dit gebouw beeldbepalend voor het centrum en mede door de laatste restauratie (2000) en de herinrichting van stratenplan en kerktuin (2008), is de Grote Kerk een parel aan de kroon van de stad Goes.

De kerk is in gebruik voor kerkdiensten van de Protestantse gemeente Goes, maar wordt daarnaast gebruikt voor uiteenlopende activiteiten en commercieel verhuurd aan ondernemingen en particulieren.

Zonder aspecten uit te sluiten wordt een optimaal gebruik nagestreefd op godsdienstig, maatschappelijk, cultureel en economisch terrein. Door de uitstekende akoestiek is de kerk geliefd bij muziek-, zang- en orgelkenners.Voor meer informatie bezoekt u de website van de Grote of Maria Magdalenakerk: www.grotekerkgoes.nl.

Nieuw

Het standaard werk over de Grote Kerk Goes met als titel: Stappen in en om de Grote Kerk in Goes. Een prachtig boek in full colour uitgevoerd waarin de geschiedenis van de kerk en de kerkelijke gemeente uitgebreid aan de orde komt. In een afzonderlijk hoofdstuk worden de orgels in de Grote Kerk beschreven met (detail) foto’s van het orgel en de luiken. Het boek is te koop voor € 20,00 inclusief verzendkosten.
Bestellen kan via info@grotekerkgoes.nl.