Concert

Marktconcert

  • door Marcel van Westen (Aken, Duitsland)

    Aanvang 13.30 uur

    Entree gratis

 
Programma
 

Praeludium D-Dur    
Dieterich Buxtehude
   
Partita over Psalm 21   
Hans van Nieuwkoop
   
Introduktion und Passacaglia d moll     
Max Reger
   
uit Sonate nr. 7
Alexandre Guilmant
  - Lento assai
 
  - Intermezzo
 
  - Cantabilé
 
   
Toccata
Malcolm Archer

 

 

 

Marcel van Westen studeerde aanvankelijk orgel bij Kees van Eersel. Daarna zette hij zijn orgel- en kerkmuziekstudie voort aan het Utrechts Conservatorium o.a. bij Reitze Smits en sloot zijn studies met Master of Music af. Hij volgde diverse masterclasses en cursussen op het gebied van orgelmuziek en koorzang. Ook studeerde hij zang in Leuven bij Bart de Kegel.

Marcel dirigeert sinds 2005 het Zeeuws-Vlaams Kamerkoor. Hij is een veelgevraagd begeleider van koren en solisten. Als solist heeft hij een omvangrijk repertoire opgebouwd. Hij was prijswinnaar op het internationale orgelconcours, georganiseerd door de stad Goes, laureaat van het 8. Internationalen Orgelwettbewerb van Korschenbroich (D) en van het Rheinberger Orgelconcours te Liechtenstein, wat hem, onder meer, een concert in het Mozarteum in Salzburg heeft opgeleverd. Naast het spelen en dirigeren is hij projectzanger van Studium Chorale uit Maastricht.

Vanaf september 2013 is Marcel als kerkmusicus (organist/dirigent) verbonden aan de St. Severin in Aachen en is hij artistiek leider van de Förderverein für Musik in Aachen-Eilendorf.

 

 

 


« Terug