Concert

Avondconcert

  • door Ignace Michiels (Brugge)

    Aanvang:  20.00 uur

    Entree € 8,- / donateurs € 5,- / jeugd t/m 12 jaar gratis

    Kaartverkoop bij de ingang van de kerk vanaf 19.30 uur
Programma:  

 

 

Fantasia super "Komm, heiliger Geist"           
Johann Sebastian Bach
   
uit Trois Pièces pour Orgue Marco Enrico Bossi
  - Allegretto   
 
   
Uit Sonate nr. 19  Joseph Rheinberger
  - Prelude   
 
   
uit 12 Stücke          Max Reger
  - Intermezzo
 
   
uit Sonate opus 1
Alphonse Mailly
  - Allegro con brio
 
   
Intermezzo
Joseph Callaerts
   
Praeludium og Fuga dis moll
Otto Olsson
   
Fantaisie in Es
Camille Saint-Saëns
  - Con moto
 
  - Allegro di molto con fuoco
 
   
uit 15 pièces pour orgue
Samuel Rousseau
  - Scherzo
 
   
Toccata
John Weaver

 

 

 

Ignace Michiels studeerde orgel, piano en klavecimbel aan het conservatorium van zijn geboortestad Brugge (België).
In 1986 werd hij laureaat aan het Lemmens-instituut te Leuven. Hij vervolgde zijn opleiding bij Robert Anderson in Dallas (Verenigde Staten), in Brussel bij Herman Verschraegen en bij Odile Pierre in Parijs, waar hij de Prix d’Excellence verwierf. Aan het Koninklijk Conservatorium te Gent behaalde hij het Hoger Diploma voor orgel.
Michiels was gedurende 15 jaar dirigent van het Brugse oratoriumkoor Cantores, waarmee hij verscheidene werken van grote meesters heeft uitgevoerd. In het jaar 2001 richtte hij samen met zijn Duitse collega Gabriel Dessauer het Reger-Chor-International op. Deze formatie bestaat uit geselecteerde Vlaamse en Duitse zangers. Tevens is hij oprichter-dirigent van het vocaal ensemble ‘De Wijngaard’. Sinds 1991 is Ignace Michiels titularis-organist van de Sint-Salvatorskathedraal te Brugge en organisator van het Kathedraalfestival Brugge.
Zijn uitgebreide repertoire omvat onder meer het hele orgeloeuvre van Bach, Franck, Mendelssohn en Dupré, de symfonieën van Widor en Vierne en de orgelsonates van Guilmant en Rheinberger.
Tegenwoordig doceert Ignace Michiels aan het stedelijk conservatorium van Brugge en aan het conservatorium van de Gentse Hogeschool. Ook gaf hij meermaals masterclasses in de VS en zetelde in diverse jury’s van internationale orgelconcoursen. Ignace Michiels concerteert over de hele wereld en maakte diverse cd- en radio-opnames. In 2009 werd hij bekroond met de Prijs van de Sociaal-Culturele Raad van de stad Brugge.

 

 


« Terug