Concert

Marktconcert


  • door Jos Vogel

    Aanvang 13.30 uur

    Gratis entree

Programma: 

  

Praeludium und Fuge C-Dur            J.S. Bach (1685-1750)
  BWV 547   
   
Suite Gothique opus 25 L. Boëlmann (1862-1897)
  - Introduction-Choral        
  - Priere a Notre Dame  
  - Toccata  
   

 

 

 

Jos Vogel studeerde aan het conservatorium in Rotterdam. Zijn docenten waren Arie J. Keijzer voor orgel en David Collyer voor klavecimbel. Na het afronden van deze studies (met aantekening voor improvisatie en basso continuo) bekwaamde hij zich in het beiaardspel aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, bij Todd Fair en Arie Abbenes.
Jos Vogel is organist van de Sint Jacobskerk in Vlissingen en de Ontmoetingskerk in Middelburg. Als voorzitter van de Werkgroep Muziek van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap en als bestuurslid van de Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes is hij ook actief als organisator van concerten. Daarnaast is hij stadsbeiaardier van Vlissingen.
In 2001 verscheen een solo-CD van het orgel in Vlissingen. Ook werd zijn spel meerdere keren vastgelegd voor diverse omroepen en voor de CD “Flentrop revisited”, een CD in het kader van de jubileumviering van de orgelbouwfirma Flentrop. Als docent is hij verbonden aan de Zeeuwse Muziekschool en muziekschool Toonbeeld in Terneuzen. Veelvuldig werkte hij samen met diverse ensembles en solisten.

 


« Terug