Concert

Marktconcert

  • Marktconcert door Rien Donkersloot.

    Aanvang 13.30 uur

Programma

   

Preludium in a moll BuxWV 153    Dieterich Buxtehude
   
Sonate nr. 3 in d moll BWV 527  Johann Sebastian Bach
  - Andante  
  - Adagio e dolce  
  - Vivace  
   
Passacaglia, koraal en fuga Cornelis de Wolf
  “Wie maar de goede God laat zorgen”          
 
  

  

Rien Donkersloot werd in 1985 geboren te Rotterdam. Hij studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Bas de Vroome en Ben van Oosten. In 2008 studeerde hij hiervoor cum laude af. Tevens behaalde hij het diploma kerkmuziek. Naast orgel speelt Rien beiaard. Hij studeerde aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Frans Haagen.
In juni 2011 studeerde hij cum laude af. In september 2009 won hij de 1e prijs op het internationale beiaardconcours in Wavre (België) en tevens de 1e prijs op het internationale beiaardconcours in Gorinchem. In september 2012 won hij de 1e prijs op het Internationale Sweelinck Beijaardconcours in Groningen. Hij volgde orgelcursussen bij Michel Chapuis, Andres Cea Galan, Harald Vogel, Olivier Latry, Zsigmond Szathmary en Thomas Trotter.
Hij won prijzen bij orgelconcoursen in Brielle en Leiden: In september 2012 won hij de 2e prijs op het Internationale Orgelconcours te Breda.
Rien is organist van de Joriskerk in Amersfoort en de Larenskerk te Mijnsheerenland. Daarnaast is hij stadsbeiaardier van Goes en Haarlem (Grote of St. Bavokerk en Bakenessertoren) en gemeentebeiaardier van Ridderkerk. Verder heeft hij een uitgebreide concert- en lespraktijk en is hij actief als (koor)begeleider. Van zijn spel verschenen diverse cd’s, die in de pers zeer positief werden ontvangen.


« Terug