Concert

Bachconcert

  • door Gerrit Chr. de Gier

    Aanvang:  20.00 uur

    Entree € 10,- / donateurs € 5,- / jeugd t/m 12 jaar gratis

    Kaartverkoop bij de ingang van de kerk vanaf 19.30 uur

Orgelmuziek van Johann Sebastian Bach

 

Programma
 

Fantasia und Fuge c-moll
 
   
uit Dritter Theil der Clavierübung
 
  - Allein Gott in der Höh' sei Ehr
 
  - Wir glauben all an einen Gott    
  - Vater unser im Himmelreich  
   
Praeludium and Fuge G-Dur  
         
 
Choralvorspiele
 
  - Gelobet seist du, Jesu Christ  
  - Gottes Sohn ist kommen
 
  - In dulci jubilo  
  - Lobt Gott, ihr Christen, allzugleich
 
  - Vom Himmel hoch da komm ich herr
 
   
Concerto C-Dur
 
   
Choralvorspiele  
  - Jesu, der du meine Seele
 
  - Liebster Jesu, wir sind hier
 
   
Praeludium und Fuge c-moll
 
   

 

Gerrit Christiaan de Gier studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Nico van den Hooven en Jan Welmers. Hij behaalde de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus "met onderscheiding" in 1987. Aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek slaagde hij voor het examen Kerkmuziek met vermelding van een grote mate van creativiteit voor improvisatie. Bij Jan Raas en Jan Welmers studeerde hij improvisatie. Verder nam hij deel aan internationale interpretatiecursussen aan de Haarlemse Zomeracademie bij Martin Haselböck, Daniel Roth en Gisbert Schneider en aan de Internationale Meisterkurze für Musik te Zürich bij Jean Guillou. In Parijs ontving hij privé-lessen van Jean-Paul Imbert. In 1982, nog tijdens zijn opleiding, won hij de derde prijs van het Internationale Albert Schweitzer Orgelfestival in Deventer. In 1990 won hij de eerste prijs van de Internationale Orgeldagen Rijnstreek in Nijmegen.
Gerrit Christiaan de
Gier heeft een breed repertoire en verleende aan tal van radio-uitzendingen en speciale projecten zijn medewerking. Vermeldenswaard is de integrale uitvoering van de orgelwerken van Johann Sebastian Bach op het Van Vulpen-orgel in de Oude St. Nicolaaskerk in IJsselstein (Utr.), waarvan hij vele jaren de vaste bespeler was.
Hij concerteerde in binnen- en buitenland o.m. in Duitsland, Frankrijk, Zuid-Afrika en Zwitserland. Zijn uitvoeringen van de grote orgelwerken van César Franck, Franz Liszt, Max Reger, Alexandre Guilmant, Louis Vierne en Charles-Marie Widor worden breed gewaardeerd. Kenmerkend voor zijn concerten is de thematische programmering.
Gerrit Christiaan de
Gier heeft een uitgebreide lespraktijk in Utrecht en IJsselstein en is initiator van lespraktijk Orgelkunst Gouda e.o. Ook neemt hij regelmatig zitting in beoordelings-commissies, verzorgt hij workshops en adviseert hij bij gemeentezangbegeleiding. Momenteel is hij organist van de Jacobikerk in Utrecht.

 

 


« Terug