Concert

Marktconcert

  • door Arno van Wijk m.m.v. Ab Brouwer (trompet)

    Aanvang 13.30 uur

    Entree gratis

Programma
 

Marche Triomphale                   
Jacques-Nicolas Lemmens
   
uit Neuf Pièces: Jean Langlais 
  - Cantabile
 
  - Staccato vivo  
  - Adagio
 
   
Trio in c-moll    
Johann Sebastian Bach
  - Adagio
 
  - Allegro
 
   
Sonate As-Dur     Jean Baptiste Loeillet
  - Largo cantabile  
  - Allegro
 
  - Largo espressivo  
  - Allegro  
   

 

 


                     

 

Arno van Wijk volgde orgel- en theorielessen bij o.m. Piet van der Steen. Hij studeerde aan het Utrechts Conservatorium waar hij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus Orgel behaalde. Tevens behaalde hij aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht het Praktijkdiploma Kerkelijk Orgelspel. Zijn docenten waren Jan Raas, Willem Tanke, Jan Welmers en Bernard Winsemius. Hij volgde diverse masterclasses, o.a. aan de Internationale Zomeracademie in Haarlem bij Jean Boyer, Ben van Oosten en Olivier Latry. Daarnaast volgde hij enkele orgellessen bij Ton Koopman en Charles de Wolff.Aan de Hogeschool Gorinchem I.D.E. behaalde hij het Praktijkdiploma Koordirektie en Kerkelijk Koorleider, en het diploma Uitvoerend Musicus Koordirektie. Hij won een eerste prijs op het Nationaal Orgelconcours voor conservatoriumstudenten in Leiden in de categorie Romantiek (1996) en op het N.C.R.V.-Brahms/Schumann-concours in de Grote- of St. Laurenskerk in Rotterdam (1998).Arno van Wijk is organist van de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes. Daarnaast is hij dirigent van de Koninklijke Oratoriumvereniging Middelburg “Tot Oefening en Uitspanning”, vrouwenkoor “Sans Farces” en is hij werkzaam als docent. In 2012 is hij door het College van Burgemeester en Wethouders in Goes benoemd als stadsorganist van Goes. 

  
 

 

Ab Brouwer is in 1980 afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam voor de hoofdvakken Schoolmuziek en Trompet. Hij werd in 1954 geboren in Kapelle uit muzikale ouders. Al op zijn zevende speelde hij trompet en orgel. Trompet studeerde hij bij Paul C. van Belzen aan de Zeeuwse Muziekschool. Orgel -en later piano - studeerde hij bij Gommert de Kok, Evert Heijblok en Stoffel Gunst. Hij vervolgde zijn studies bij Wim Groot, solotrompettist van het Koninklijk Concertgebouworkest. Schoolmuziek studeerde hij bij Louk Nelissen, Job ter Steege en Jan Raas, piano bij Boukje Land en Jan Huizing, koordirectie bij Jan Pasveer en Gregoriaans bij Huub Bartz. Sinds zijn afstuderen is hij werkzaam als trompettist, pianist, docent muziek, trompet, piano, solfège, directie, vooropleiding conservatorium enz. enz.

Ab speelde als free-lance trompettist o.a. bij het Koninklijk Concertgebouworkest, de Nederlandse Bachvereniging, het Residentie Orkest, het Residentie Bach Orkest, diverse koperensembles, de Evangelische Omroep, het Holland Koor en vele koorconcerten, radio-, tv- en cd-opnames.


« Terug